Over Paulien


Open blik / Luisterend oor / Betrouwbaar / Zorgzaam / Groot inlevingsvermogen / Liefdevol / Oprecht / Vergeet verjaardagen / Creatief / Idealistisch / Gevoelig


PLN. staat uiteraard voor Paulien, dat ben ik!

Tot op het punt dat ik besloot om een opleiding tot kindercoach te doen, had ik eerlijk gezegd geen idee wat ik wilde. Daarom heb ik altijd gekozen voor de verstandigste, "hoe het hoort" weg. Die druk om dingen te doen "omdat het zo hoort", heeft bij mij ervoor gezorgd dat ik totaal geen idee had wat mijn eigen pad was, wat ik nou echt voor mezelf wilde. 

 

Ik ben een hele trotse mama van tweelingmeisjes Liz en Charli. Ik merkte tijdens de afgelopen jaren dat het voor mij heel belangrijk is dat onze meisjes opgroeien tot de personen die zij daadwerkelijk zijn. En dat ze gestimuleerd worden om dat op jonge leeftijd al te ontdekken en dat ze de moed hebben om hun eigen pad te volgen, op hun eigen tempo. Dit is echt de grootste uitdaging van mijn leven en leert me veel over de obstakels van tweelingouders, maar ik zie ook obstakels bij onze tweelingmeiden. Daarom ben ik me gaan verdiepen in het meerling zijn, maar ook in het hebben van een meerling en kan ik me nu de eerste tweelingcoach van Nederland noemen. 


Mijn visie als coach is dat elk kind het verdient om hun echte eigen identiteit te ontdekken en op te bouwen.  In de huidige maatschappij van drukte, veel moeten en veel invloeden van buitenaf, kan dit voor kinderen lastig zijn. Ik ondersteun de kinderen spelenderwijs door het doen van spelletjes, rollenspellen en natuurlijk door het voeren van gesprekjes. De omgang met kinderen, het helpen ontwikkelen tot hun eigen persoon, het ontdekken van hun eigen kracht.. Dat is waar ik blij van word. Zien dat het kind terugkeert naar zichzelf en weer in balans komt. Ik denk dat wij onze kinderen allemaal zo willen zien.

 

Het ideaalbeeld wat ik heb voor de wereld, voor de samenleving kan verwezenlijkt worden door onze kinderen. Als onze kinderen leren hoe ze dicht bij zichzelf kunnen blijven, dat ze met respect en waardering naar alles en iedereen om zich heen kijken en leren dat iedereen een eigen pad volgt, op een eigen tempo, dan ben ik er van overtuigd dat we met zijn allen de wereld beetje bij beetje mooier kunnen maken en dat Wereldvrede steeds dichterbij komt!