PLN.kindercoach


Uniek / Open blik / Kijken naar het individu / Oplossingsgericht / Eigen identiteit ontwikkelen / Samenwerken / Informeel


Kindercoaching bij PLN.kindercoach Waalwijk

Kindercoaching

Er wordt gewerkt met de unieke eigenschappen die jouw kind bezit. Er wordt gekeken naar wat jouw kind kan, niet naar wat hij of zij niet kan. Kindercoaching leert kinderen beter om te gaan met diverse situaties, of om de situatie op een positieve manier aan te passen. 

 

Het uitgangspunt is dat ik jouw kind begeleid. Dat wil zeggen: ik stel de juiste vragen, doe de juiste  activiteiten om jouw kind te stimuleren, maar de daadwerkelijke antwoorden en/of oplossingen komen uit hem of haar zelf. Hierdoor passen de oplossingen bij jouw kind en hebben ze een beter resultaat.

      

De plaats waar de gesprekken en sessies plaatsvinden, bepalen we in overleg. Dit kan thuis, op school (indien mogelijk), in de buitenlucht of bij yogastudio ZininZen in Waalwijk. In de studio hebben we een fijne "woonkamer" en ruime zaal tot onze beschikking. 

Een traject bij PLN.kindercoach Waalwijk

Kindercoaching bij tweelingen

De ontwikkeling van tweelingkinderen is anders dan de ontwikkeling van eenlingen. Er is een constante wisselwerking tussen de twee (of drie, of vier..) kinderen. Om jullie als ouders hierbij te ondersteunen, heb ik me verdiept in de uitdagingen die komen kijken bij het opvoeden van meerlingen. 
 • Gevoelens van jaloezie, minderwaardigheid;
 • Schuldgevoelens ten opzichte van de ander;
 • Het ene kind is heel dominant en sneeuwt het andere kind (soms volledig) onder;
 • De meerlingkinderen doen alles samen en vinden het lastig om met andere kinderen contact te maken of te spelen; 
 • Het ene kind hangt lekker achterover en laat taken, klusjes of opdrachten aan het andere kind over;
 • De omgeving en/of school ziet de meerlingkinderen als één, waardoor ze minder als individu worden gestimuleerd;
 • Geven van gerichte 1-op-1 aandacht per kind;
 • Samenspannen in conflictsituaties;
 • Et cetera

Het kan ook zijn dat er binnen jullie gezin met een tweeling problemen ontstaan bij eenling broer en/of zus. Gevoel van jaloezie en eenzaamheid is niet zeldzaam en begeleiding hierbij kan jouw kind helpen. We zorgen dat jullie eenling leert kijken naar zijn/haar unieke eigenschappen en hoe deze van toegevoegde waarde zijn voor het gezin. 

 

Sessies voor gezinnen met tweelingen is meestal met één kind. Echter kan het soms nodig zijn om (tweeling)broer/zus bij een sessie te betrekken. Dit zal altijd in overleg gaan.


Waalwijk te ver?

Voor (tweeling)ouders die tegen uitdagingen aanlopen, bied ik ook Skype-sessies aan.

 

Let op! Dit is alleen voor de ouders. 

 

Tarief: €65,- per sessie (max. 60 min.)De tarieven van PLN.kindercoach Waalwijk

Uniek kind, uniek traject

Elk kind is uniek en vraagt om een uniek traject. Tijdens het traject bekijken we waar jullie nu staan, waar jullie stonden en waar jullie naartoe gaan. 

 

Een eerste kennismaking is telefonisch en altijd gratis! We bekijken samen of ik jullie kan ondersteunen. 

 

Bij de intake ga ik in gesprek met beide ouders en kind(eren). Dit doen we ieder individueel, maar ook samen. Op deze manier krijg ik het hele plaatje compleet. Vervolgens gaan we de hulpvraag samen formuleren en stel ik een plan van aanpak op. We plannen de eerste sessie(s) in. 

 

De sessies bestaan uit gesprekjes met jouw kind(eren), het doen van spelletjes, rollenspellen en praktische oefeningen. Mogelijk krijgen jullie nog oefeningen mee naar huis. 

 

Na elke sessie heb ik mailcontact met de ouders. Ik stuur jullie in deze e-mails wat ik met jouw kind heb gedaan (altijd in overleg met jouw kind), wat de voortgang is, of er thuisoefeningen zijn en indien van toepassing tips en tricks. Zo kunnen jullie thuis ook aan de slag!

 

Na elke 3 sessies hebben we een evaluatie. Hoe gaat het? Waar stonden jullie? Waar staan jullie nu? We bespreken de voortgang en bekijken of het nodig is om nog meer sessies in te plannen. Klaar? Dan ronden we het traject af en krijgt jouw kind een complete map mee naar huis van het traject, inclusief:

 • Plan van aanpak;
 • Oefeningen uit sessies;
 • Thuisoefeningen;
 • Evaluatieformulieren;
 • Specifieke tips & tricks voor de ouders.

Op deze manier kunnen jullie als ouders direct bijsturen, mocht jouw kind weer oud gedrag gaan vertonen. Natuurlijk mag je me in de toekomst altijd bellen of mailen met vragen!


Tarieven:

 • Kennismaking           Gratis
 • Intakegesprek            €65,-    Gratis bij 3 sessies
 • Sessie                           €65,-
 • Evaluatie                     €50,-

Alle prijzen zijn incl. 21% btw


Schoolbezoek:
Hierbij observeer ik jouw kind(eren) een dagdeel in de klas, ga ik (telefonisch) in gesprek met de docent, geef ik eventueel advies en zorg ik ervoor dat we samen met school op één lijn zitten. 

 • Schoolbezoek (dagdeel)              €250,- per kind
  (incl. gesprek docent)  

Wereldvrede volgens PLN.kindercoach in Waalwijk

Ervaringen uitwisselen

Voor de ouders heeft PLN.kinder- & tweelingcoach een besloten Facebookgroep. Hier kunnen vragen aan elkaar & aan mij worden gesteld, ervaringen worden uitgedeeld en kan je elkaar een duwtje in de rug geven als het allemaal even wat lastiger is. 

 

Indien gewenst kan ik jullie toevoegen aan deze besloten groep!